Sommerens rente mysterium

I slutningen af foråret bragte en ende til føderale Reverse’s view renter skal placeres i en måde at stimulere økonomien. For de fleste af sidste flyttede par år renter konsekvent nedadgående som Federal Reserve lancerede en ambitiøs plan om at undgå deflation og bringe en tilbageførsel til en stagnerende økonomi. Lave renter bidraget til at holde den amerikanske økonomi oven vande, mens udskejelser af halvfemserne arbejdede sig. Forenede statens økonomiske rally sidste vinter bragte en dramatisk stigning i omfanget af økonomisk vækst, men samtidig en uvelkommen spike i inflationen næret primært af stigende råvarepriser. Stærk økonomisk vækst og tegn på inflation overbevist om Alan Greenspan og Co., renten hæves for at afspejle en økonomi på fast fod.
I løbet af de sidste tre FOMC møder rejst Alan Greenspan renten med et kvart point for at bringe kortfristede rentesatser til et mere neutralt plan. Renteforhøjelser tog kort sigt satser til 175 basispoint. Trods højere kort sigt satser, hele sommeren lang sigt satser har uventet bevæge sig nedad. Denne overraskende bevægelse i lang sigt satser bidraget til Morgan Stanley mangler skøn under deres seneste kvartalsvise indtjening rapport, og har forundret mange Wall Street analytikere. Mens nogle analytikere kan indikere den nylige økonomiske afmatning som årsag til denne anomali, ligger en mere praktisk forklaring i USA store økonomiske skævheder.
I det forløbne år har USA oplevet en bekymrende stigning i handelsunderskuddet, med næsten alle månedlige læsning at nå frem til en ny post. Mest markant stigende fandt sted tidligt i sommeren og nyere rapporter har forstærket forestillingen om vores handel med fremmede nationer vokser mere ubalanceret. Tidligere i år økonomer citeret en ubalanceret verden opsving med Europa navnlig ikke at nå deres maksimale vækstpotentiale for det voksende handelsunderskud, men mere for nylig som verdensøkonomien aftaget økonomiske ubalancer har yderligere udvidet.
Internationale banker, der handler på vegne af deres nationale regeringer har snapper op amerikanske regering securities siden den asiatiske økonomiske krise i slutningen af 1990 ‘s til at holde deres valutakurser kunstigt lavt. En stærk dollar, trods økonomiske nøgletal der angiver dollaren er overvurderet, har tilladt asiatiske nationer til at stimulere deres økonomi gennem et handelsoverskud med USA. En stærk dollar brændstofpåfyldning en kørsel af amerikanske virksomheder at outsource job i udlandet for at forblive konkurrencedygtig. Trods argumentet outsourcing hjælper med at sænke priserne for amerikanske forbrugere, som er true, strømmen af amerikanske penge til fremmede nationer hjælpe med at forklare, hvorfor dette opsving har ikke førte til et boom i beskæftigelsesmuligheder.
Hver af de sidste par år det amerikanske handels- og føderale udgifter situationer har konsekvent forværret. Recession og langsom genopretning kombineret med øget sikkerhedsbehov efter 9/11 at lægge pres på den føderale regerings finanser. Stadigt større amerikanske regering finansieringen huller har givet mulighed for udenlandske banker at fylde deres ubalanceret handel med vores nation ved at købe U.S. regeringen værdipapirer. Dermed holde verden handel ubalanceret og tillade udenlandske selskaber og indenlandske outsourcere at drage fordel af lave omkostninger steder i Asien for manufacturing produktion.
I løbet af 2004, den økonomiske genopretning afhentet nogle damp og fører til en uventet stor stigning i forbundsregeringen kvitteringer. En føderal regering budgetunderskud forventes at tilgang 500 milliarder dollar i 2004 er blevet revideret nedad til 375 milliarder dollars. På samme tid fortsat varer at hælde fra asiatiske nationer, især Kina. USA ‘s nuværende underskud sat en rekord på 166 milliarder dollar i andet kvartal. Bør den nuværende kontonumre set i løbet af andet kvartal projiceres ud for en fuld regnskabsår, der er en 225 milliarder dollar overskud af efterspørgsel går i køb af amerikanske regering værdipapirer. Dette krav er at skabe nedadgående pres på langsigtede rentesatser.
Sidste gang en betydelig kløft opstået mellem USA føderal finansiering behov og international handelsunderskud var i 2000 på højden af dot com boom. Omstændighederne er lidt anderledes denne gang omkring, men nogle ligheder bestemt bør dukke op i de kommende måneder. I 2000 økonomisk vækst toppede som Federal Reserve aggressivt øget kort sigt priser at tøjle i økonomien. Rentespænd på tidspunktet var meget smalle som følge af investorer erkendelse af inflationen ikke var en igangværende bekymring trods en robust økonomi. Det ville ikke være overraskende at se rente spreder yderligere smalle som Federal Reserve fortsætter med at skubbe kort sigt satser. Højere kort sigt satser bør fortsat være forskudt med en vedvarende efterspørgsel efter amerikanske værdipapirer fra udenlandske banker at holde lang sigt udlånsrenter nær niveauer de i øjeblikket er. Investorerne bør dog være selvtilfredse om besiddelse af US treasury securities bør vedvarende høje olie priser push inflationsniveauet ud over komfortable niveauer.
Forudsige fremtidige rente flytter kan altid være en tricky gæt og langsigtede konsekvenser er meget sværere at forudsige. Det forventes, at den amerikanske regerings finanser vil forbedre i det kommende årti, som den økonomiske ekspansion får yderligere styrke. Federal Reserve vil utvivlsomt fortsat gradvist skub kort sigt priser opad i løbet af de næste år blottelse en langvarig svaghed eller en uvelkommen bout af inflation. Den udenlandske appetit for amerikanske dollars til at udfylde hullerne i international handel bør fortsat give impulser til bond priser.
Med udlændinge i øjeblikket holder ca. 75% af amerikanske regering vil gæld, over de lange sigt udenlandske banker blive tvunget til at tage mere aggressive risici for at holde deres monetære enheder eller tillade deres valutaer til gevinst i værdi over for dollaren. Der er stigende tegn på bekymring for USA store økonomiske ubalancer af nogle asiatiske regeringer. US treasury embedsmænd, der har været at skubbe Kina til at revaluere yuan højere, kan være glad, hvis Kina øger yuan’s pind over for dollaren med 5-10% inden udgangen af dette år, som er at være spekuleret af nogle. Bør kinesiske revaluate deres valuta, ville det ikke være overraskende, hvis andre asiatiske nationer følge en tilsvarende vej.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.