Dødsstraf er at foretrække frem for livsvarigt fængsel

Kane, Gregory Current kontroverser: dødsstraf Mary E. Williams Greenhaven Press 2005

Synspunkt

Frederick Anthony Romano husker om natten. Mere end 15 år senere, husker han det som om det skete inden for den sidste uge.

Det var søndag aften, Nov. 1, 1987. Sytten-årige Romano var gået i seng. Hans mor, Betty Romano, var i huset med ham og hans far, Frederick Joseph Romano. Snart fik Faderen et opkald fra sin svigersøn Keith Garvin, en Navy underofficer, der var vendt tilbage til sin base i Oceana, [Virginia]. Garvin havde kaldt hans kone, Dawn Garvin, for at lade hende vide, at han var kommet tilbage sikkert. Men der var ingen svar.

Efter to opkald til sin datters hus ledes Frederick J. Romano til newlywed par White Marsh lejlighed. Han fandt sin datter slået, tortureret, lemlæstet og døde.

Frederick A. Romano husker sin mors panik-fyldt stemme, da hun talte til sin far, selv gribe telefonen kun for at høre hans far fortælle ham, at hans ældre søster var blevet såret.

“Men han vidste, at hun var død,” sagde Frederick A. Romano… Ja, Frederick A. Romano-der foretrækker at blive kaldt bare “Fred”-husker det hele. Han husker den mand som myrdede hans søster og to andre kvinder-Patricia Antoinette Hirt og Lori Elizabeth Ward- og hvordan han har ventet 15 år for en Steven Howard Oken til, i den yngre Romano ord, “Mød sin maker.”

Smerten af ofrenes pårørende

“Det har forårsaget en masse følelsesmæssige problemer for mig og min mor og far,” sagde Fred. “De er på så mange stoffer til at holde sig rolig, det er utroligt.”

Det er en lidelse dødsstraf modstandere ikke kan eller ikke vil forstå. Smerten ved drab ofrenes pårørende aldrig ender. Det chips væk deres sjæle og psyke år efter deprimerende år. Så hvad er den passende straf for det?

Dødsstraf modstandere ville have os til at tro, at squirreling Oken væk i en celle-hvor Frederick A. og Frederick J. Romano, Betty Romano og Keith Garvin ville være blandt skatteyderne betale regningen for hans bolig og måltider-er straf nok. Hvis den fængselssystem tilbudt nogen college kurser, ville Romanos og Garvin betale en del af udgifterne hvis Oken ønskede at tage dem. Dawn Garvin fik aldrig til at afslutte sin uddannelse på Harford Community College.

Retfærdighed men ingen lukning

Dødsstraf fjender figur der er retfærdighed. Her er hvad dødsstraf fortalere føler er retfærdighed. Udføre Oken uge af marts 17, [2003], som en Baltimore County dommer beordrede… Efter Oken er død, kan dødsstraf fortalere derefter trodse dødsstraf modstandere at vise os, hvorfor og på hvilke måder Okens udførelse var ikke retfærdighed.

Det er, hvad det handler om for Fred Romano. Han købe ikke ind i argumentet lukning nogle dødsstraf advocatesmake. (Det er lige så godt. Dødsstraffen modstandere, nogensinde ædle med sorg ikke deres egne, afvise begrebet lukning, også.)

“Det ikke vil bringe lukning,” sagde Fred Romano. “Dawn vil aldrig være tilbage. Jeg leder ikke efter lukning. Det er en dårlig misforståelse hos nogle mennesker. Jeg ønsker Oken til at dø for mordet på Dawn, Patricia Hurt og Lori Ward.”

Ikke om hævn

Dette er ikke engang om hævn, et andet kampråb af den anti-dødsstraf crowd, der chide dødsstraf fortalere for at søge hævn.

“Det er retfærdighed,” Fred Romano sagde. “Det er ikke hævn.”

Hans kone, Vicki Romano, aftalt, så udarbejdet.

“Hævn ville at gå ud og dræbe en af [den morders] familiemedlemmer,” sagde Vicki Romano. “Dødsstraf er ikke hævn. Det er loven.”

Fred Romano mener manden, der er meningen for at opretholde denne lov, Maryland Attorney General J. Joseph Curran, har indsat sig selv helt og holdent i vejen for Okens udførelse. [Tidligt i 2003] opfordrede Curran til afskaffelse af Marylands dødsstraf…

Fred Romano kaldet Curran efter annonceringen, give attorney general et stykke af sit sind. Curran, til sin kredit, kaldet Fred Romano tilbage og hørte ham.

Curran, Fred Romano sagde, spurgte ham, om han havde et problem med en straf på liv uden parole i stedet for dødsstraf. Hans svar var, hvad man kunne forvente fra en fyr, der organiserede den Maryland koalition for staten henrettelser [i 2002] og hvem har haft gruppens websted (www.mc4se.org) til [flere] måneder.

“Mit problem med det er at 10 år fra nu nogle andre idiot vil komme og sige livet uden parole er for barsk,” sagde Fred Romano. “Så de vil passere en lov, der giver dem parole og så har vi en flok af morderne gå på gaden.”

I Marylands blødende hjerte liberale lovgiver er det præcis, hvad der ville ske.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.